U-turns træningshold gennemførte Toughest
”Det er blevet en inspirationskilde. Rigtig mange forbrugere af stoffer får en følelse af, at de ikke er meget værd, og at de ikke kan så meget. Og her fik man virkelig et håndgribeligt bevis på, at det kan man godt, hvis man virkelig prøver,” siger Camilla på 22.
Hun startede i U-turn for lidt under et år siden, fordi hun følte, at hendes forbrug af hash havde taget overhånd. Sammen med Frederik og otte andre unge gennemførte hun Toughest i køligt septembervejr på Amager Strand.
”Det var guld værd at gennemføre. Det har gjort, at de der urealistiske mål ikke er så urealistiske mere. Jeg kan rent faktisk tage det alvorligt, når store stjerner siger, at man skal gå efter det umulige,” fortæller Frederik på 24 år.
Frederik kom til U-turn på grund af et problematisk forbrug af hash og alkohol og var del af træningsholdet før de begyndte at træne op til Toughest, men det er den intense træning til det store forhindringsløb, der virkelig gjorde en forskel.
”Jeg har kunnet se, hvor meget alkohol og hash påvirker min krop, når jeg træner. Nu er mit forbrug på nul, og det er på grund af Toughest, ellers havde jeg ikke haft nogen grund til at stoppe,” siger Frederik.
De 10 unge var ikke helt alene om at gennemføre forhindringsløbet. De havde rådgiver og grundlægger af U-turns træningshold, Kurt Hansen, med som bagtrop, og han er stolt og tilfreds med den store indsats.
”Det er så flot! Man bliver så stolt. De unge mennesker har vist, at de har så mange ressourcer, og det vidste jeg jo godt. De ligger der, men nogle gange så ved de det ikke selv,” siger Kurt Hansen.
Han træner tre gange om ugen hele året med unge, der har problemer med rusmidler.
Toughest i hverdagen
Camilla studerer og Frederik arbejder, og begge har mærket, hvordan de egenskaber, som de har opbygget i træningen, kan overføres til deres hverdag. Ikke mindst fordi, at man to gange om ugen skal troppe op i fitnesscentret klokken 8.30.
”Det giver mig en følelse af, at jeg har ansvar. Hvis man skal op om morgenen, og ved, at man skal præstere, så er der en rigtig god grund til at lade være med at ryge. Og så kan man godt lade være. Så det betyder, at jeg ryger mindre og får en rigtig god start på dagen, som jeg ellers ikke havde fået. Det har givet mig rutine i mit liv,” siger Camilla.
Både Frederik og Camilla føler, at de har fået mere struktur på deres hverdag, og sammenholdet mellem de forskellige unge, der hver især er i behandling i U-turn, har haft stor betydning for den gode oplevelse.
”Vi havde arbejdet på holdfølelse og fællesskab. Vi trækker hinanden igennem og løber ikke bare alene, og det kan jeg virkelig bruge på arbejdet, når vi har allermest travlt. Det har været rigtig betydningsfuldt at vise, at man kan arbejde i et hold,” siger Frederik.
"Mit humør bliver bedre, når jeg træner og det flyder over i min skolepræstation, mine venskaber og alt andet i mit liv," siger Camilla på 22 år.
Ikke mindst, så er Toughest en bedrift, som få kan prale af og det giver point til selvtilliden at gennemføre.
”Hvis man har en af sine dårlige dage, og bare slår sig selv oveni hovedet, så er Toughest virkelig et godt minde. Nu har jeg opnået ting, jeg ikke troede, jeg kunne,” siger Camilla.