Individuel behandling

Her kan du læse om individuel behandling, som tilpasses dig og din situation.

Når du kommer ind til U-turn første gang, får du en eller flere rådgivende samtaler, hvor du ikke behøver at blive indskrevet, og hvor du kan være anonym. Har du behov for et længere behandlingsforløb, bliver du indskrevet, og du aftaler med din behandler hvornår og hvor ofte du vil mødes.

Første skridt er en samtale

Du mærker ikke overgangen fra de anonyme samtaler til du er indskrevet til behandling, for målet er det samme. Et forbrug af rusmidler bunder ofte i andre problemer, og formålet med samtalerne er at hjælpe dig med de problemer, du har, og derigennem tage skridt mod at ryge mindre hash eller eller tage færre stoffer eller holde helt op.

Samtalerne tager udgangspunkt i det, du har lyst til at tale om. Der er ingen løftede pegefingre, og vi kigger fremad.

Du bestemmer selv, om du vil have nogen fra din familie eller omgangskreds med til samtalerne. Vi kan sagtens inddrage dine forældre, din kæreste eller nogle af dine venner, hvis du ønsker det. Deres støtte kan være en stor hjælp for dig, når du prøver at gøre noget ved dit forbrug af rusmidler.

Du har også mulighed for at deltage i andre aktiviteter som musikprojekter, sportsaktiviteter, og din behandler vil støtte dig i forhold til eventuelle besøg på jobcenter, arbejdsplads, praktikplads, hjælpe med boligsøgning og andre ting, der kunne komme i spil, mens du er indskrevet i U‑turn.