Grupper

Ønsker du at gøre noget ved dit forbrug af hash, stoffer eller alkohol? Så kan en gruppe være noget for dig.

I U-turn er der to behandlingsgrupper for unge: Aftengruppen og Kvit-gruppen.

Grupperne er et trygt og hyggeligt fællesskab, hvor man kan være nysgerrig på sig selv og på andre. Deltagelse i et gruppefællesskab kan noget helt særligt, fordi du finder nye hjælpere og udveksler fælles inspiration.

Aftengruppen

Aftengruppen er et tilbud for dig, der ønsker forandringer i dit forbrug af rusmidler, men er usikker på, hvordan du skal gribe det an. I gruppefællesskabet kan I inspirere hinanden i forandringsprocessen. Du bliver klogere på dig selv og finder støtte til at afprøve nye færdigheder og handlestrategier i forhold til at kunne få mere indflydelse på dit liv.

I gruppen arbejder vi med temaer omkring rusmidler & forandringsønsker, håb & drømme, identitet & relationer. Vi taler om rusmidler og om andre ting, som er vigtige for dig som for eksempel venskaber og familie, ensomhed og kedsomhed, selvværd og angst og glæder og sorger.

I Aftengruppen gør vi brug af øvelser med kreative formater som f.eks. skrivning, tegning og fotografi. Nogle af gangene arbejder vi med vejrtrækning og mindfulness som en måde at håndtere trang og finde ro.

Et forløb i aftengruppen varer 9-10 uger.

For at deltage i Aftengruppen, skal du indskrives i behandling.

Når du går i Aftengruppen fortsætter du de individuelle samtaler med din behandler efter behov. Du kan også deltage i U-turns aktivitets- og sportstilbud ved siden af gruppen.

Aftengruppen mødes hver tirsdag kl. 16.00-19.00 og undervejs spiser vi et let måltid mad.

Der starter en ny gruppe fire gange om året. Du har mulighed for at tage to forløb i Aftengruppen i forlængelse af hinanden, eller fortsætte i Kvit-gruppen efter Aftengruppen.

Kvit-gruppen

Gruppen er et tilbud for dig, som oplever at dit brug af rusmidler står i vejen for det liv, du kunne ønske dig at leve, og derfor er klar til at prøve et stop eller en pause med hash, stoffer eller alkohol, sammen med andre unge.

Det er lettere at lave et stop, når man ikke er alene. Gruppens fællesskab kan styrke din beslutning og hjælpe dig med at holde fast, når det bliver svært. Fællesskabet gør det også muligt at dele dine erfaringer, og selv blive inspireret af andre, så I kan hjælpe hinanden med at overvinde de udfordringer, som kan vise sig undervejs.

I Kvit-gruppen vil vi introducere dig til redskaber, som kan hjælpe dig med at håndtere de svære tanker og følelser, der ofte kan følge med et rusmiddelstop. Hver gang bruger vi derfor tid på metoder som åndedrætsøvelser og meditation.

Et forløb i Kvit-gruppen varer i otte uger.

Du kan deltage i gruppen som anonym uden at blive indskrevet i behandling.

Kvit-gruppen mødes hver mandag kl. 16.30 til 19.30 (inkl. aftensmad)

Kontakt

U-turns rådgivning

Hvis du har lyst til at deltage i et gruppeforløb eller blot ønsker at høre mere, kan du ringe til U‑turns rådgivning