Daggruppen

Hvis alkohol, hash eller andre rusmidler fylder for meget i din hverdag, og du gerne vil i gang med skole, så er Daggruppen i U-turn en god mulighed. Det eneste krav er, at du er under 18 år og bor i Københavns Kommune.

I Daggruppen får du samtaler og undervisning, og du deltager i andre aktiviteter som træning og ture ud af huset. Dagen starter kl. 9.15 med morgenmad og slutter kl. 14.30. Du får også frokost i U-turn. 

Når du starter i Daggruppen, bliver du tilknyttet en fast behandler, som du har individuelle samtaler med, og som også kommer til at samarbejde med din sagsbehandler, dine forældre og andre i dit netværk.

Samtale

Samtaler er en fast del af Daggruppens program, både gruppesamtaler og individuelle samtaler. Gruppesamtalerne handler både om generelle samfundsrelevante emner, og emner der tager udgangspunkt i dine og de andre unges egne erfaringer.

I de individuelle samtaler er det dig, der er i fokus, og vi taler blandt andet om udfordringer, drømme og håb.

Aktiviteter og træning

Når du er del af Daggruppen, er der mulighed for træning i fitnesscenter. Vi tager også ud af huset hver uge til andre aktiviteter. Det kan både være til forskellig sport eller til andre relevante steder i og uden for byen.

Undervisning

I Daggruppen varetages undervisningen af lærere fra Københavns Kommunes Ungdomsskole i samarbejde med Daggruppens behandlere.

Daggruppen tilbyder undervisning i dansk og matematik, og der er mulighed for at afslutte folkeskolens 9. og 10. klasses prøve i begge fag.

 

Undervisningen tilrettelægges efter individuelle elevplaner, der tager hensyn til hver enkelt ungs faglige udgangspunkt, tidligere erfaringer med at deltage i skoleundervisning samt motivation, mål og ønsker.

I kortere perioder er det muligt at få en lærer for sig selv og få intensiv undervisning ligesom behandlerne også støtter op om undervisningen af den enkelte ung.

Vi bruger tid på at bearbejde tidligere skoleerfaringer og gøre undervisning til noget positivt.

Det er et væsentligt mål, at alle i Daggruppen tilknyttes uddannelse eller beskæftigelse efter deres tid i U‑turn. Vores undersøgelser viser nemlig, at det er en vigtig støtte, når rusmiddelbehandlingens resultater skal fastholdes. Undervisningen i Daggruppen er en betydningsfuld del af arbejdet med dette mål.