Rusmiddelpolitik på skolen

Ro på Rusen tilbyder at hjælpe skoler med at udarbejde eller opdatere en rusmiddelpolitik på skolen.

Rusmidler er del af den danske ungdomskultur. Det medfører, at rusmidlerne også nogle gange kommer til at fylde på skolerne, hvor de unge har deres daglige gang. Et stort rusmiddelforbrug påvirker ofte unge menneskers evne til at passe deres skole, og i nogle tilfælde kan det ende med, at den unge dropper ud af skolen.

Det er vigtigt, at alle skoler har en rusmiddelpolitik, da hver skole har et ansvar for at skabe de bedst mulige rammer for elevernes læring og trivsel. Rusmiddelpolitikken kan hjælpe skolerne med at finde klare retningslinjer og fælles fodslag for, hvordan man håndterer situationer, hvor der er rusmidler involveret.

I Ro på Rusen hjælper vi skoler med at udvikle eller tilpasse eksisterende rusmiddelpolitik – samt en praksisnær handleplan. I processen kan vi hjælpe med til at afklare skolens behov i forhold til en rusmiddelpolitik. I samarbejde med skolens ledelse og ansatte tilbyder vi hjælp til at afklare de udfordringer skolen står overfor.  

På baggrund af dette hjælper vi med at udarbejde en helt konkret beredskabsplan, som skolens medarbejdere kan følge trin for trin, når der opstår en situation, hvor der er rusmidler involveret.